Tillbaka till startsidan

Fira tryggt, snyggt och säkert

Vad kul att du vill fira vårens ankomst i Uppsala – Sveriges valborg! Här får du tips och råd på hur du kan få en så bra upplevelse som möjligt samt en karta över hur du bäst tar dig runt.

Ha kul – och var rädd om dig!

Håll koll på vad som händer

Forsränning? Sillunch? Mösspåtagning? På valborgiuppsala.se/program hittar du allt roligt som sker under valborg.

Drick vatten

Kampanjen Varannan Vatten är självklart inslag i firandet av valborg i Uppsala. Här delar vi ut Varannan Vatten-flaskor:

  • Studentnationer
  • Resecentrum
  • Gamla torget
  • Ekonomikumparken
  • Tågövergången S:t Olofsgatan
  • Tågövergången S:t Persgatan

Använd toaletterna

För din säkerhet och allas trivsel, uppsök och använd toaletten när du behöver. Kika gärna på kartan på  för att hitta den närmaste.

Håll rent

Tillsammans kan vi göra Uppsala och valborgfirandet renast i Sverige. Runt om i city finns ett stort antal sopkärl utplacerade, använd dem.

Hitta kompisen

Bestäm en plats och tid att träffas på om du skulle tappa bort dina vänner. Om mobiltäckningen blir dålig, gå till Stora torget, Svartbäcksgatan eller Dragarbrunnsgatan för gratis WiFi. Du kan spara batteri på din mobil genom att använda ”strömsparläge”.

Hitta sjukvård och polis

Om du har frågor eller behöver hjälp så ta gärna kontakt med närmaste evenemangsvärd i gul väst. Även Röda Korset finns på flera platser i city. Det finns många patrullerande poliser som kan hjälpa till om du utsätts för något eller känner obehag i någon situation. Du kan även ringa in brott som inte är akut via 114 14.

Om du behöver vård för enklare akuta åkommor har Kungsgärdets vårdcentral två mobila sjukvårdsteam med sjuksköterska och läkare på plats vid Forsränningen och i Ekonomikumparken kl. 09–20.00. Om du behöver rådgivning eller är osäker på vart du ska vända dig kan du läsa på 1177.se eller ringa 1177.

Vid allvarliga brott, skador eller allvarlig sjukdom, ring 112.

Tipsa oss

Vi arbetar för ett tryggt, snyggt och säkert valborgsfirande i Uppsala. Håll oss gärna informerade om hur du upplever läget och rapportera sådant som du tror att vi behöver ha koll på. Fram till kl. 03.00 kan du ringa till vårt servicecenter 018–727 48 18 eller sms:a till 0708–56 39 91. Vid akuta nödsituationer då det är fara för liv, egendom eller miljö ring 112.

Ta dig hem

Se till att i god tid ha koll på när ditt sista tåg eller buss går hem. Ett tips är att köpa din biljett i förväg i UL-appen, gärna en 24-timmarsbiljett så kan du resa hur mycket du vill under hela dagen. Håll koll på när sista avgångarna går. Du hittar aktuella tidtabeller och biljetter direkt i UL:s, SL:s och SJ:s olika appar eller besök www.ul.se.  Tänk även på att vissa gator är avstängda och att det även gäller taxi.

Ta dig runt

Här är en karta över centrala Uppsala under valborg.

Valborg 2022

Nu firar vi igen! Efter två år av inställda valborgsfiranden ser vi fram emot att äntligen få hälsa våren välkommen till Uppsala och fira valborg tillsammans med dig. På vår webbplats kommer att uppdateras löpande med information om det som en valborg i Uppsala har att erbjuda samt våra bästa tips för en så bra valborgsupplevelse som möjligt. Ha kul och ta hand om dig.

Läs mer här