Tillbaka till startsidan

FAQ om ett snyggt och säkert firande

Det traditionella Valborgsfirandet 2021 är inställt. Det är allas ansvar att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen. Se programsidan för tips på hur du kan fira in våren på distans!

 

Får man dricka alkohol på offentliga platser?

Man får inte dricka alkohol på gator, torg och parker. Valborgsfirandet 2021 är inställt. Se Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen. Från torsdag 29 april 12.00 till lördag 1 maj 9.00 råder förbud mot att vistas vid och omkring Ekonomikumparken, Observatorieparken och Stadsträdgården. Läs mer om beslutet här.

 

Vad gör jag om jag blivit utsatt för brott eller behöver prata med någon?

Har du blivit sexuellt ofredad eller utsatt för annat allvarligt brott är det bra om du kontaktar polisen så snart som möjligt. Är det akut eller ett pågående brott, ring 112. Det går även att ringa in ett brott till polisen som inte är akut, ring då 114 14.

Universitetskyrkan

Universitetskyrkan finns till för dig som är student eller personal vid något av Uppsalas två universitet, oavsett tro eller ej. Tveka inte att prata med någon av oss. Vi finns där för dig om och när du behöver det.

Studenthälsan

Till Studenthälsan kan du som student vid Uppsala universitet eller SLU vända dig för kostnadsfritt stöd om du har problem relaterade till livet som student, eller som påverkar dina studier negativt. På vår hemsida finns också råd om t.ex. om nedstämdhet och oro, alkohol och om att stötta någon annan. Det finns även möjlighet att anonymt testa din hälsa och livsstil inom olika områden och få direkt återkoppling. Läs mer på: www.uu.se/studenthalsan

Bara 12 månader kvar till Valborg

För att undvika folksamlingar och trängsel skjuter vi upp årets Valborgsfest. Det är såklart trist men nödvändigt för att vi ska minska smittspridningen och se fram emot nästa år. Tack för att du tänker större och firar mindre.

Läs mer här