Information för besökare

Valborg i Uppsala!

Här finns attraktiva arenor för konsert, kongress och idrott, populära evenemang, bra shopping, mysiga restauranger och caféer, vackra historiska miljöer och trädgårdar. Uppsala, som är Sveriges fjärde största stad med 200 000 invånare, har den moderna storstadens alla fördelar i kombination med universitetsstadens närhet och charm. Med tåg tar det 18 min från Arlanda flygplats och 35 min från Stockholm.

På Uppsala Konsert & Kongress vid Vaksala torg är du varmt välkommen till en klassisk sillunch. Som traditionen bjuder dukas det upp i restaurangen med allt som hör till en äkta sillunch – långbord, mat och dryck, sånganförare, vårsånger och underhållning. För barnen finns pannkaksbuffé med grädde, sylt och saft. Gemensam avmarsch till Carolinabacken för mösspåtagningen.

Varför inte ta chansen att få uppleva en riktig bal på slottet – glamoröst, storslaget, och alldeles, alldeles underbart! Allmänna Sången ordnar traditionsenligt bal på Uppsala slott med middag, sång och dans natten lång! Balen är öppen för alla över 18 år, och inget gästkort behövs. Låt sagan bli sann för en kväll och gå på Valborgsbal med Allmänna Sången! Kl 21 går alla balgäster ut på borggården för att ta del av vårhyllningen vid Gunillaklockan.

Mer allmän information om Uppsala som besöksmål finner du här.

HA KUL – och ta hand om dig!

Valborgsprogram

För att se alla evenemang under valborg, klicka här.

För att ladda ner årets valborgsguide, klicka här.

Nationsguiden.se

Nationsguiden kan du även läsa mer om nationernas aktiviteter: