Mösspåtagning i Carolinabacken Uppsala Universitet

Mösspåtagning Sista april i Carolinabacken kl. 15.00 prick.

Mösspåtagningen är dagens höjdpunkt! Mösspåtagning är ett klassiskt inslag i Sista april-firandet i Uppsala. Tiotusentals studenter, stadsbor och besökare samlas i Carolinabacken för att gemensamt hälsa våren välkommen. Wijkmanska blecket, Uplands nations orkester, spelar välkända visor. Från Carolina Redivivas balkong viftar Uppsala universitets rektor med mössan, vilket är tecknet för allmän mösspåtagning och att våren äntligen är kommen. Ett hav av Sista april-firare i Carolinabacken vinkar tillbaka. Delta i Mösspåtagningen och hälsa våren välkommen till staden tillsammans med tusentals andra vårfirare!

Har du ingen studentmössa eller har du lämnat den hemma? Vi delar ut engångsmössor i Carolinabacken strax innan Mösspåtagningen. Kom i tid och få en!

Sista april-pins kommer att delas ut för sjätte året i rad. De har blivit samlarobjekt bland både studenter och allmänhet och många låter dem pryda sin studentmössa. Den årliga samlarpinen delas ut nedanför Carolina Redivivas balkong strax före Mösspåtagningen, kl. 14.45 – 14.59. Kom i tid för att hämta din egen!

Boka hotell

Incheckning

Utcheckning

Lead Partners
Projekt