Tillbaka till startsidan

Varannan Vatten – för en bättre valborg

Under valborgshelgen genomför Kuratorskonventet, tillsammans med Uppsala universitet och Uppsala kommun, kampanjen Varannan Vatten.

Kampanjen startades på Kuratorskonventets initiativ vårterminen 2009 och har sedan dess varit ett självklart inslag i firandet av valborg i Uppsala. Begreppet ”varannan vatten” i denna bemärkelse grundar sig i en informationskampanj som startades av Region Gotland på Gotland. Varje år utarbetas en ny illustration till flaskorna av grafiker Jesper Holm i samarbete med Kuratorskonventet. Detta gör att kampanjen förnyas år från år men behåller sin grund.

Varannan Vatten-kampanjen har sin upprinnelse i att valborgsveckan under många år har varit en stor student- och folkfest, där alkohol inte sällan är med i bilden. Målet med kampanjen är att ur ett folkhälsoperspektiv stävja berusningsgraden bland valborgsfirande och att motverka överservering på nationerna. Tillsammans delar nationerna och kommunen ut över 80 000 flaskor, både på nationerna och andra ställen runt om i Uppsala centrum.

Här delar vi ut Varannan Vatten-flaskor:
  • Alla studentnationer
  • Stora torget
  • Ekonomikumparken
  • S:t Olofsgatan/Kyrkogårdsgatan

Vattnet går åt och budskapet når fram – drick Varannan Vatten!

Varannan Vatten i samarbete med

                           Logotyp Länsförsäkringar Uppsala

Default URL Läs mer här