Tillbaka till startsidan

Kvalborg på Interpool


29 Apr - 30 Apr

22:00-03:00

Fira kvalborg med Urban Vybez  Spring Party på Interpool

Spring Party II
29 April
kl. 22:00-03:00⁣⁣⁣
Förköpsbiljetter finns här.⁣

DJs: ⁣⁣⁣
* LVLV ⁣⁣+ Guests TBA⁣

Tillbaka till startsidan

Manskör i Engelska parken


30 Apr - 30 Apr

13:30-15:30

Manskören ur Uppsala domkyrkas gosskör sjunger traditionsenligt  in våren i Engelska parken kl.13:30.
Tillbaka till startsidan

Majbrasor


30 Apr - 30 Apr

20:00-22:00

Majbrasa, majkase, majbål – elden har olika namn

I Sverige och Finland avslutas valborgsfirandet med att man tänder stora brasor – valborgseld, valborgsmässobål, majbål, majkase eller det populäraste, majbrasa, är alla namn på samma sak. När brasan är tänd sjunger ofta en kör traditionella vårsånger och någon håller ett tal till våren. På vissa platser har man även fyrverkerier.

Inför valborgsmässoafton har polisen gett tillstånd till tre större valborgfiranden med majbrasor:

 • Upplands Ekeby Bygdegårdsförening firar valborg. Kase vid bygdegården. Hälsning till våren av Susanne Wall samt sång av Gloriakören under ledning av Bengt Bäckestrand. Korv till grillning och kaffe serveras.
 • Gamla Upsala Hembygdsförening – Majkase och valborgsmässofirande vid kungshögarna.  Kasen tänds ca kl. 21.00. Vårtal, vårsånger av kyrkokörer och därefter fyrverkeri ca. 21.30.
 • Årsta

Följande majbrasor har tillstånd, på kommunal mark:

 • Stabby hage
 • Flogstamasten
 • Gitarrvägen
 • Sunnersta (Sjövägen 5)
 • Löfstalöt (Enevadsvägen)
 • Blodstensvägen 52
 • Storvreta vid badet

Läs mer på uppsala.se.

Tillbaka till startsidan

Kvalborgsbonanza med TJUVJAKT


29 Apr - 30 Apr

22:00-03:00

Nattklubben Flustret arrangerar tillsammans med Studentfesterna Uppsala en stor Kvalborgsfest med TJUVJAKT –  en av Sveriges mest kreativa och mångfacetterade hiphopakter, som har bland annat vunnit GAFFA-priset ”Årets Genombrott” och erhållit flertalet nomineringar i P3 Guld och Grammis. Med sina tre salbum, mixtapes, och singla och har de genererat över 200 miljoner streams på Spotify och har med sina högenergiska framträdanden gjort sig välförtjänta av en plats i publikens hjärtan landet över.

   OM KVÄLLEN

 • Fredag 29 april

 • Ålder: 18+ förköp, 20 år i dörren

 • Förköp: 200 kr exkl. serviceavg (15 kr)
 • Dörren: 250 kr

 • Förköpskön är prioriterad vid insläppet fram till kl 23.30.

Tillbaka till startsidan

Sillunch på Uppsala konstmuseum


30 Apr - 30 Apr

11:00-14:30

Traditioner kan upprätthållas, men också skapas; 2022 är det premiär för  valborgsfirande med sillunch på Uppsala konstmuseum på Uppsala slott, nära Carolinabacken och tradition.

Luta dig tillbaka i museets vackra hörsal, ta in de välbekanta smakerna av vår och njut av kollektivet Löst folk, som bjuder på reggae-hiphop med stämsång. DJ under dagen är Format som spelar allt ifrån soul, funk och disco till hip hop och jazz. Konferencierer är Daniel Werkmäster, och Sten Bernhardsson, kulturdirektör i Uppsala kommun.

Sillunchen lagas och serveras av Cajsas Kök.

PLATS: Hörsalen, Uppsala konstmuseum

Läs mer och boka din plats här.

Tillbaka till startsidan

Valborgsfest på Flustret


30 Apr - 1 May

11:00-03:00

Valborg i Uppsala är speciellt och även så på den anrika nattklubben Flustret – med livemusik, partystämning och dans. HELA DAGEN! DJ’s ordnar en härlig dagsfest med start från kl. 11.00 och klubbens valborgsfavoriter; DuoJag bjuder på underhållning från scen. På kvällen fortsätter klubben för den som inte vill gå hem.

 • Öppet kl. 11.00 till 03.00
 • Ålder: 23+
 • Förköp: 250 kr / Vid dörren: 295 kr

Det finns också möjlighet att boka bord, läs mer och boka plats på flustret.se/valborg.

Tillbaka till startsidan

Kvalborg med Lov1 på Birger Jarl


29 Apr - 30 Apr

00:00-03:00

På Kvalborg har Birger Jarl inga mindre än Lov1 på besök. Efter endast 2.5år har den talangfulla Pontus Bjernekull (AKA Mehmet / Karaktärer / Lov1 ) Tagit Sverige med storm både som live artist och på sociala medier.  Med över 67 miljoner streams och 300.000 unika, har han redan platina och guld till flera låtar. Lägg även till hans miljoner visningar på Youtube. Sexcigg låg 6a på Sveriges Topp 50 och var kvar där i över 4a månader. Amors pillar, Alla vägar bär till Rom, Galileo, Jag och min Homie, Au Revoir är bara några av Pontus och Lov1 låtar.
Nu ska dom ut på turné och på Kvalborg gästar dem Birgerjarl.

 

Läs mer och boka förköpsbiljett på birgerjarl.nu/valborg.

Tillbaka till startsidan

Valborg Dayparty på Birger Jarl


30 Apr - 30 Apr

14:00-18:30

Flera aktörer erbjuder dagsfest på valborg. Birger Jarl bygger upp en stor utescen med  ljud och ljus  där Dj Tim Henri och Simon Jayson på mic lovar ta festen till en ny nivå. Så ta tag i vännerna och starta planeringen nu.

Inget förköp, så var på plats i god tid. Det finns möjlighet att boka bord för större sällskap, läs mer på birgerjarl.nu/valborg.

Tillbaka till startsidan

Klassisk sillunch på UKK


30 Apr - 30 Apr

11:45-15:30

Avnjut den klassiska sillunchen på Uppsala Konsert och Kongress.

Det generösa sillbordet fylls med många sorters sill och alla de klassiska tillbehören, men här dukas också fram sallader och kallskuret. Långa långbord, läckra läckerheter och våriga vårsånger gör sista april till festlig fest på UKK.

Biljetter köps på ukk.se eller i deras biljettkassa på tel. 018-727 90 00. Bordsplacering tillämpas, vänligen ange om du vill sitta med annat sällskap.

Tillbaka till startsidan

Valborg på Hyllan


30 Apr - 30 Apr

12:00-15:00

På valborg serverar restaurang Hyllan i Saluhallen en klassisk sillunch från kl. 12.00. För pris, bordbokning och mer information på svenssonskrogar.se.