Tillbaka till startsidan

Gästkort för besökande studenter

Du som studerar någon annanstans än i Uppsala och vill besöka studentnationerna under valborgsfirandet, måste skaffa ett tillfälligt medlemskap, som kallas för gästkort.

Obs! Endast speciella ”valborgsgästkort” gäller under valborgsfirandet 2024.

Dessa kan endast köpas av studenter som inte studerar i Uppsala. För att kunna köpa gästkort måste du vara student vid ett svenskt eller utländskt universitet eller högskola. Studenter vid folkhögskola eller KY/YH-utbildningar är ej berättigade till gästkort.

Var köper jag valborgsgästkort?

Kuratorskonventets gästkortsexpedition på Övre Slottsgatan 7, samt på alla Uppsalas tretton studentnationer. Öppettider är tisdag – fredag 17.00-19.00 samt lördag 13.00-15.00.

Notera att det endast går att köpa valborgsgästkort på plats i Uppsala. Det är möjligt att skicka ett ombud att köpa ditt valborgsgästkort om du inte själv kan göra det på plats. Ditt ombud behöver då en kopia på ditt ID och student-ID/registreringsintyg. Om ett student-ID saknar giltighetstid eller har en giltighetstid på över ett år, måste studier innevarande termin styrkas på annat sätt.

Gästkortsexpeditionens öppettider under valborgsveckan 2024

Måndag 22 april – fredag 26 april: 15.00-19.00

Lördag 27 april: 13.00-17.00

Söndag 28 april – Måndag 29 april: 10.00-14.00

Vad ska jag uppvisa för att få köpa valborgsgästkort?

Du måste ha med ID och giltigt bevis på att du är student på universitet eller högskola. Som bevis fungerar t.ex. nationskort, Mecenatkort, Studentkort, eller registreringsintyg som visar vilket lärosäte du studerar vid. Frågor gällande giltiga kort/intyg kan skickas till vår e-post gk@kuratorskonventet.se.

Om ett student-ID saknar giltighetstid eller har en giltighetstid på över ett år, måste studier innevarande termin styrkas på annat sätt.

Vad kostar ett valborgsgästkort?

280 kr.

Du kan endast betala med kort på Kuratorskonventets gästkortsexpedition på Övre Slottsgatan 7, samt på samtliga studentnationer i Uppsala. Kuratorskonventet gör inga återköp eller kopior, så behandla ditt gästkort som en värdehandling.

Har du frågor om valborgsgästkort?

Maila gärna gk@kuratorskonventet.se eller ring 018-480 31 51.

För en bättre valborg

Varannan Vatten

Kampanjen Varannan Vatten har som mål att ur ett folkhälsoperspektiv stävja berusningsgraden bland valborgsfirande. Tillsammans delar studentnationerna och kommunen ut över 80 000 flaskor, både på nationerna och andra ställen runtom i Uppsala centrum. Vattnet går åt och budskapet når fram – drick Varannan Vatten!

Läs mer här