Tillbaka till startsidan

Allmänna Sångens valborgsbal


30 Apr - 1 May

16:00-02:00

Äntligen är vårens höjdpunkt tillbaka! Allmänna Sången, Nordens äldsta akademiska kör, bjuder in allmänheten till valborgsbal på Uppsala slott – en helkvällsupplevelse i den vackra vårnattens tecken. I år firar vi dessutom vårhyllningens 200-årsjubileum, vilket kommer att göra denna valborgsbal extra unik och festlig.

1822 skrevs “Vårsång”, mer känd som “Våren är kommen”, av Arrhén von Kapfelmann för att framföras första gången i samband med valborgsmässofirandet i slottsbacken år 1823. Detta var även den första gången som körsång blev en del av Uppsalabornas firande av våren. Denna tradition av att fira vårens ankomst, “vårhyllningen”, är något som Allmänna Sången har firat oavbrutet i snart 200 år. I år kommer därför valborgsbalen att ta formen av en jubileumsbal, där du är inbjuden för att gemensamt fira den sista april och vårens ankomst.
Tag chansen att få uppleva det bästa som Uppsala har att erbjuda; där människor från hela Sverige kommer att samlas för att under en kväll få uppleva vackra traditioner, en högklassig trerättersmiddag och styrdans hela natten lång till tonerna av Attraktionsorkestern. Ett minne för livet.

Balen är öppen för alla över 18 år, och inget nationskort behövs. Låt sagan bli sann för en kväll och gå på Allmänna Sångens valborgsbal på Uppsala slott!

Mer information om bal- och släppbiljetter finns enligt följande:

– Balbiljetter säljs fr.o.m. söndag den femte mars (5/3) t.o.m. onsdag 12 april (12/4) via Lyyti: https://www.lyyti.in/balborg2023

– Släppbiljetter till efterfesten, med start cirka kl. 22:00, säljs löpande via Lyyti: https://www.lyyti.in/SlappbiljettValborgsbalen2023