Tillbaka till startsidan

LF Uppsala i nytt samarbete med valborgsamverkan För ett tryggt valborgsfirande

Inför 2024 går LF Uppsala in som ny partner till valborgsfirandet i Uppsala i samarbete med Destination Uppsala. Med LF Uppsalas vattenstationer i Ekonomikumparken kommer besökarna kunna fylla på vatten under firandet. Men samarbetet möjliggör även stärkt renhållning, fler funktionärer och andra trygghetsskapande åtgärder under valborgshelgen. 

 
– Att vara med på Uppsalas valborgsfirande är självklart för oss på LF Uppsala. Vi är lokala och finns nära, och vill såklart vara där Uppsalaborna är, säger Joel Grauman, hållbarhetsansvarig på LF Uppsala. I Ekonomikumparken kommer vi finnas på plats med våra vattenstationer för att tillsammans med andra aktörer uppmana till att dricka varannan vatten. 

 

Valborgsfirandet i Uppsala har inte en ensam arrangör. Det är en dag där myndigheter, företag, föreningar och studentnationer går ihop och tar gemensamma krafttag för ett tryggt, säkert och rent firande. För LF Uppsala är det viktigt att samarbeta med andra som strävar efter samma sak.

 

Vi vill att alla ska känna sig välkomna och väl omhändertagna till valborgsfirandet i Uppsala, så det är självklart för oss att vara en del av detta, fortsätter Joel. Destination Uppsala har redan gjort ett utmärkt arbete med att lyfta valborgsfirandet till vad det är idag. Vi är stolta över att kunna bidra till ökade sjukvårdsinsatser, renhållning, kampanjer och samordning. Tillsammans gör vi det möjligt för fler att ta del av den folkfest som valborg faktiskt är. 

 

Joel Grauman, hållbarhetsansvarig på LF Uppsala

Joel Grauman, hållbarhetsansvarig på LF Uppsala

 

Logotyp Länsförsäkringar Uppsala